De beste tips voor jouw reis naar Emilia-Romagna

Parmezaanse kaas Reistips Emilia-Romagna

Foodies Paradise

Emilia-Romagna is het culinaire hart van Italië. Zo kan je van Parma via Modena naar Bologna reizen. Deze steden ken je vast en zeker van Parmezaanse kaas, parmaham, balsamicoazijn, tortellini en mortadella.

Wist je dat Bologna zelfs een Mortadella bar heeft?

De stad krijgt niet voor niks de bijnaam ‘la grassa’, letterlijk vertaald als ‘de vette’.

De vaakst geteelde druivensoort is Lambrusco. Hiermee wordt een sprankelende rode wijn gemaakt die door de Italianen als verfrissend aperitief gedronken wordt.

In Emilia-Romagna wordt 58.000 hectare land gebruikt voor druiventeelt. Da’s meer dan Brugge, Gent en Antwerpen samen.

Met die druiven wordt er 5 miljoen hectoliter wijn per jaar geproduceerd, vergelijkbaar met zo’n 80 miljoen bakken bier!

Een bezoekje waard

Italië staat op de 4de plaats van landen met de meeste 3-sterrenzaken. Eén van hun 11 driesterrenzaken is Osteria Francescana.

Sterrenchef Massimo Bottura werd eerst jarenlang verguisd door de Italiaanse bevolking omdat hij de klassieke Italiaanse gerechten op een innovatieve en andere manier bracht…

… ondertussen sloot de bevolking hem in de armen en baat hij deze sterrenzaak uit.

Netflix Kijktip: Chef’s Table seizoen 1 aflevering 1 met Massimo Bottura, eigenaar van Osteria Francescana.

Aanraders in Emilia-Romagna

Tips voor andere streken in Italië?

Culinaire groetjes,

Elisa & Davy