Courgette & erwtensoep met een vleugje basilicum

Recept erwten courgettesoep met basilicum

Koud weer = soepweer. Deze soep is heel simpel en baseerde ik op een receptje van Ottolenghi. 🤤

Courgette- & erwtensoep met frisse toets van basilicum
Koken 20 min
Totaal 20 min
Gang Lunch, Soup
Keuken Italian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 courgetten
  • 2 stengels prei
  • 5 tenen look
  • 1 ajuin
  • 1,5 l water
  • 1 bouillonketeltje
  • 50 g basilicum
  • 400 g erwten
  • Geroosterde pijnboompitten
  • Parmezaanse kaas
  • Grofgemalen peper
  • Room

Instructies
 

  • Plet de look en stoof samen met een fijngesneden ajuin in wat olijfolie.
    5 tenen look, 1 ajuin
  • Snijd de courgette & prei in grove stukken en voeg toe. Stoof samen met een goeie snuif zout enkele minuten aan.
    2 courgetten, 2 stengels prei
  • Voeg 1,5l water en een bouillonketeltje toe (of gebruik een zelfgemaakte bouillon!). Laat 20 minuten koken.
    1,5 l water, 1 bouillonketeltje
  • Voeg daarna de erwten & basilicum toe. Kook nog een tweetal minuten verder.
    400 g erwten, 50 g basilicum
  • Mix tot een gladde soep, kruid bij waar nodig met peper & zout.
  • Werk af met geroosterde pijnboompitten, een scheutje room, grofgemalen peper en wat parmezaanse kaas.

Fan van de Italiaanse keuken?

We got you covered!

Op Mijn Talloor organiseert regelmatig Italiaanse kookworkshops in en rond Gent waarbij je o.a. leert om zelf pasta te maken.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩