Koud weer = soepweer. Deze soep is heel simpel en baseerde ik op een receptje van Ottolenghi. 🤤
Courgette- & erwtensoep met frisse toets van basilicum
Koken 20 min
Totaal 20 min
Gang Lunch, Soup
Keuken Italian
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 2 courgetten
- 2 stengels prei
- 5 tenen look
- 1 ajuin
- 1,5 l water
- 1 bouillonketeltje
- 50 g basilicum
- 400 g erwten
- Geroosterde pijnboompitten
- Parmezaanse kaas
- Grofgemalen peper
- Room
Instructies
- Plet de look en stoof samen met een fijngesneden ajuin in wat olijfolie.5 tenen look, 1 ajuin
- Snijd de courgette & prei in grove stukken en voeg toe. Stoof samen met een goeie snuif zout enkele minuten aan.2 courgetten, 2 stengels prei
- Voeg 1,5l water en een bouillonketeltje toe (of gebruik een zelfgemaakte bouillon!). Laat 20 minuten koken.1,5 l water, 1 bouillonketeltje
- Voeg daarna de erwten & basilicum toe. Kook nog een tweetal minuten verder.400 g erwten, 50 g basilicum
- Mix tot een gladde soep, kruid bij waar nodig met peper & zout.
- Werk af met geroosterde pijnboompitten, een scheutje room, grofgemalen peper en wat parmezaanse kaas.