Zoete aardappelgnocchi met licht pikante tomatensaus

Om zelf zoete aardappelgnocchi te maken, bekijk het recept hier.

Zoete aardappelgnocchi met licht pittige tomatensaus
Koken 20 min
Totaal 20 min
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g zoete aardappelgnocchi
  • 250 g pikante worst
  • 250 g kastanjechampignons
  • 400 g kerstomaten
  • 0.5 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 glas witte wijn
  • parmezaanse kaas
  • rucola
  • peper
  • zout
  • pikante olie
  • olijfolie

Instructies
 

  • Snijd de ui en de knoflook. Stoof aan in een royale scheut olijfolie.
  • Snijd de kastanjechampignons in schijfjes en voeg bij de ui en knoflook.
  • Ontdoe de worst van z'n vel en voeg toe aan de pan. Bak rul.
  • Blus het geheel met de witte wijn en laat uitkoken.
  • Halveer de kerstomaten en voeg ze toe aan de pan. Dek het geheel af, verlaag het vuur en laat pruttelen tot de kerstomaten zacht zijn.
  • Kruid bij met peper, zout & pikante olie naar smaak.
  • Kook de (zoete aardappel)gnocchi in licht gezouten water. Schep rechtstreeks over bij de saus samen met 1 pollepel kookvocht.
  • Schud het geheel even op en serveer met rucola & parmezaanse kaas.

Fan van de Italiaanse keuken?

We got you covered!

Op Mijn Talloor organiseert regelmatig Italiaanse kookworkshops in en rond Gent waarbij je o.a. leert om zelf pasta te maken.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩