Royale Risotto

Risotto met prosecco en scampi food fotografie op mijn talloor

Ingrediënten (4 personen):

  • 320g risottorijst
  • keukenzout
  • peterselie
  • 1 sjalot
  • 80g boter
  • 750ml prosecco (kamertemperatuur)
  • 20 scampi’s
  • zwarte peper
  • 2 tenen look
  • 2 lepels olijfolie
  • 400ml kreeftenfond

Bereidingswijze:

Kuis de scampi’s: verwijder de kop, het pantser en eventueel het darmkanaal.

Snijd de helft van de scampi’s in stukjes. De volledige scampi’s leg je nog even apart, omdat je deze pas op het einde bakt.

Snijd de look in fijne blokjes. Doe een scheutje olijfolie in een hete pan en bak de stukjes scampi en de look kort aan. Leg het daarna even opzij.

Snijd de sjalot fijn.

Doe de de helft van de boter in dezelfde pan. Laat smelten en voeg de sjalot toe. Laat even bakken en voeg daarna de risottorijst toe. Laat even meebakken.

Voeg de prosecco geleidelijk aan toe aan de rijst. Voeg als alle prosecco is toegevoegd, de kreeftenfond toe en laat alles goed sudderen op een laag vuurtje.

Roer regelmatig rustig om. Van zodra de risotto al het vocht heeft opgenomen, zet je het vuur uit. Daarna voeg je de blokjes scampi, de andere helft van de boter, wat fijngehakte peterselie, peper en zout toe. Eventueel kan je een klein beetje kurkuma toevoegen voor de kleur.

Bak nu de ongesneden scampi’s in een pannetje en kruid af.

Dresseer alles op een bordje en werk af met de volledige scampi, zwarte peper en wat verse peterselie.

Culinaire groetjes,

Elisa & Davy

Volg Op Mijn Talloor op Instagram en ontdek als eerste de nieuwste recepten