Tegendraadse Tartiflette

Tartiflette Food Fotografie Op Mijn Talloor

Ingrediënten (1 taartvorm):

  • 4 à 5 grote aardappelen
  • 15 sneetjes pancetta
  • 3 eieren
  • 200 ml room
  • 200g reblochon kaas
  • 1 vel bladerdeeg
  • 3 teentjes look
  • peper & zout
  • olijfolie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Schil de aardappelen en snijd ze in fijne plakjes met een mandoline. Snijd de kaas in kleine stukjes.

Neem een rond bakblik en vet deze in met olijfolie. De bodem en de zijkanten bekleed je dakpansgewijs met pancetta.

Leg de plakjes aardappel en de reblochon boven de pancetta in twee laagjes: aardappel, reblochon en dan opnieuw aardappel reblochon.

Klop de eitjes los samen met de look, room en peper en zout. Overgiet het geheel met het eiermengsel. Prik enkele gaatjes in het bladerdeeg en leg het bovenaan op de massa.

Bak 30 minuten af in de voorverwarmde oven.

Serveer met een slaatje.

Culinaire groetjes,

Elisa & Davy

Volg Op Mijn Talloor op Instagram en ontdek als eerste de nieuwste recepten