Fregola. Deze typisch Sardische pasta is een van onze favoriete pastavormpjes. Wat is jouw favoriet? 😄
Fregola met scampi & visbouillon
Koken 20 minuten min
Totaal 20 minuten min
Gang Lunch, Main Course
Keuken Italian
porties 4 personen
Ingrediënten
- 400 g fregola
- 24 scampi
- 800 ml visfond
- 400 ml tomatenblokjes
- 1 pikante chilipeper
- 2 tenen knoflook
- 1 kruidentuiltje
- 1 glas witte wijn
- 1 citroen
- platte peterselie
- peper
- zout
- olijfolie
Instructies
- Snijd de chilipeper en de knoflook fijn. Neem een ruime pan en stoof de fijngesneden smaakmakers aan in olijfolie.
- Voeg na enkele minuten de fregola toe en bak even mee. Blus met witte wijn en laat even uitkoken.
- Voeg de visfond, de tomatenblokjes en het kruidentuiltje toe. Laat de fregola al het vocht opnemen tot het al dente is.
- Voeg op het einde de scampi's eraan toe en laat nog enkele minuten garen in de fregola.
- Werk af met wat citroenzeste en sap en kruid bij naar smaak met peper en zout. Dresseer met wat fijngehakte peterselie.