Fregola met scampi & visbouillon

Fregola met scampi header


Fregola. Deze typisch Sardische pasta is een van onze favoriete pastavormpjes. Wat is jouw favoriet? 😄

Fregola met scampi & visbouillon
Koken 20 minuten
Totaal 20 minuten
Gang Lunch, Main Course
Keuken Italian
porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 g fregola
  • 24 scampi
  • 800 ml visfond
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 1 pikante chilipeper
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 glas witte wijn
  • 1 citroen
  • platte peterselie
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Snijd de chilipeper en de knoflook fijn. Neem een ruime pan en stoof de fijngesneden smaakmakers aan in olijfolie.
  • Voeg na enkele minuten de fregola toe en bak even mee. Blus met witte wijn en laat even uitkoken.
  • Voeg de visfond, de tomatenblokjes en het kruidentuiltje toe. Laat de fregola al het vocht opnemen tot het al dente is.
  • Voeg op het einde de scampi's eraan toe en laat nog enkele minuten garen in de fregola.
  • Werk af met wat citroenzeste en sap en kruid bij naar smaak met peper en zout. Dresseer met wat fijngehakte peterselie.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩