Varkenshaasje met rode curry

Varkenshaasje in rode curry Food Fotografie Op Mijn Talloor

IngrediΓ«nten (2 personen):

Varkenshaasje met rode curry en rijst

  • 300g varkenshaasje
  • 400 ml kokosmelk
  • 50g rode curry pasta
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 kaffir limoenblaadjes
  • 1 zakje Thaise rijst
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 theelepel suiker
  • arachideolie

Gewokte broccolini in oestersaus

  • 400g broccolini
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 theelepel vissaus
  • 2 tenen look
  • 1 chilipeper
  • 1 theelepel suiker
  • zwarte peper
  • arachideolie

Bereidingswijze:

Verhit een eetlepel kokosolie in een pan en schroei het varkenshaasje mooi dicht. Haal uit de pan en leg het even opzij.

Giet een scheutje kokosmelk in dezelfde pan en laat even sudderen. Voeg hierbij de rode curry pasta en fruit aan. Breng op smaak met vissaus en suiker. Voeg na enkele minuten het volledige blik kokosmelk erbij. Breng aan de kook.

Kook intussen wat gezouten water in een kookpot en voeg hier de rijst aan toe. Kook gaar zoals aangegeven op de verpakking.

Snij het varkenshaasje in dikke plakken en laat nog even verder garen in de rode curry saus op een laag vuurtje.

Ondertussen snij je de broccolini in hapklare stukken en verhit je een wokpan met arachideolie. Stoof fijngehakte look en chilipeper aan in de wokpan en voeg de broccolini toe. Na enkele minuten voeg je ook de vissaus, oestersaus en suiker toe bij de groente. Van zodra de broccolini beetgaar zijn, werk je ze af met wat zwarte peper.

Haal het varkenshaasje van het vuur en werk af met fijngesneden limoenblad.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🀩