Groentenquiche op Italiaanse wijze

Groentenquiche op Italiaanse wijze

Betover je smaakpapillen met een dans van Italiaanse smaken. 🇮🇹💃 Gegrilde courgettes, sappige kerstomaten in een knapperig deken van kruimeldeeg. Afgetopt met frisse, fijngehakte basilicum. Laat deze quiche maar komen! 😍

Groentenquiche op Italiaanse wijze
Voorbereiding 20 minuten
Koken 1 uur
Totaal 1 uur 20 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 1 vel kruimeldeeg
  • 500 g kerstomaten
  • 1 courgette
  • 1 rode ajuin
  • 2 tenen knoflook
  • 4 eieren
  • 250 ml melk
  • 250 g gemalen kaas
  • 30 g tarwebloem
  • 1 handvol fijngehakte basilicum

Basics

  • peper
  • zout
  • paprikapoeder
  • olijfolie

Instructies
 

  • Snijd de kerstomaatjes doormidden, de courgette in pakjes en de rode ajuin in halve ringen.
  • Neem een ruime pan en bak de courgette samen met de rode ui en de look aan. Van zodra de groenten goudbruin zijn, kruid je ze bij met peper, zout en paprikapoeder.
  • Neem een kom en meng de eieren samen met de melk, gemalen kaas en tarwebloem. Kruid het geheel met peper, zout en paprikapoeder en werk af met fijngehakte basilicum.
  • Bedek een ronde bakvorm met bakpapier en leg daarop het kruimeldeeg. Snijd weg wat over de randen heen komt en prik gaatjes in de bodem van het deeg met een vork.
  • Stort de groenten uit in de bakvorm en leg de halve kerstomaatjes boven op het geheel. Overgiet met het eiermengsel en bak voor 45 à 60 minuten in een voorverwarmde oven op 200° C.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩