Dit gerecht is perfect klaar te maken in busy days. Heb je echt niet veel tijd, maar wil je liever geen kant-en-klare maaltijd in de microgolfoven steken? Probeer dan deze busy bami. Op 15 minuten tijd staat dit gerecht op tafel en het is nog gezond én vegetarisch tegelijkertijd. Da’s kunnen hé!
Dit zijn de basisproducten die standaard in mijn voorraadkast te vinden zijn: noedels, ketjap manis, sojasaus en sriracha. Met deze 4 ingrediënten kom je al heel ver! Nog een zakje wokgroenten erbij en een spiegeleitje, et voila… Smakelijk!
Bami Goreng
Voorbereiding 5 min
Koken 10 min
Totaal 15 min
Gang Main Course
Keuken Chinese
Porties 4 personen
Benodigdheden
- Wokpan
Ingrediënten
- 500 g noedels
- 500 g wokmix groenten
- 60 ml ketjap manis
- 60 ml sojasaus
- 2 limoenen
- 2 el sriracha
- 4 eitjes
- arachideolie
- 1 teen knoflook
Instructies
- Gaar de noedels zoals aangegeven op de verpakking.
- Pel de look en pers ze fijn. Bak deze kort aan in een hete wok met arachideolie.
- Voeg de groentemix hierbij en wok kort aan.
- Voeg de noedels toe samen met de sojasaus, ketjap manis, limoensap en de sriracha. Roer alles goed door.
- Bak 4 spiegeleitjes in een aparte pan.
- Serveer de noedels in een kom en leg daarbovenop een eitje.