Dit gerecht is perfect klaar te maken in busy days. Heb je echt niet veel tijd, maar wil je liever geen kant-en-klare maaltijd in de microgolfoven steken? Probeer dan deze busy bami. Op 15 minuten tijd staat dit gerecht op tafel en het is nog gezond Γ©n vegetarisch tegelijkertijd. Da’s kunnen hΓ©!
Dit zijn de basisproducten die standaard in mijn voorraadkast te vinden zijn: noedels, ketjap manis, sojasaus en sriracha. Met deze 4 ingrediΓ«nten kom je al heel ver! Nog een zakje wokgroenten erbij en een spiegeleitje, et voila… Smakelijk!
Bami Goreng
Voorbereiding 5 minuten min
Koken 10 minuten min
Totaal 15 minuten min
Gang Main Course
Keuken Chinese
porties 4 personen
Benodigdheden
- Wokpan
IngrediΓ«nten
- 500 g noedels
- 500 g wokmix groenten
- 60 ml ketjap manis
- 60 ml sojasaus
- 2 limoenen
- 2 el sriracha
- 4 eitjes
- arachideolie
- 1 teen knoflook
Instructies
- Gaar de noedels zoals aangegeven op de verpakking.
- Pel de look en pers ze fijn. Bak deze kort aan in een hete wok met arachideolie.
- Voeg de groentemix hierbij en wok kort aan.Β
- Voeg de noedels toe samen met de sojasaus, ketjap manis, limoensap en de sriracha. Roer alles goed door.
- Bak 4 spiegeleitjes in een aparte pan.Β
- Serveer de noedels in een kom en leg daarbovenop een eitje.