Easy Peasy Pasta

Easy Peasy Pasta Op Mijn Talloor Food Fotografie & Kookworkshops

Bij de Italianen moet het altijd goedkoop zijn.

Maar het is niet omdat ze gierig zijn.

Hoe zuidelijker je door Italië trekt, hoe armer de streek wordt.

In de streek van Bologna staat er gegarandeerd pasta all’uovo op het menu. Eierpasta.

Ga je zuidelijker, dan vind je in Puglia vaak pasta gemaakt van semola en water. Door de hoge prijs van eieren, laten ze dat al snel vallen in hun pasta’s.

Het typeert de Italiaanse keuken. De ingrediënten zijn meestal heel goedkoop en toch ontploffen ze van de smaak. Meestal gebeurt dat omdat sauzen urenlang staan te pruttelen en de pasta met liefde zelfgemaakt wordt.

Maar het mag natuurlijk niet altijd lang duren. En dan komt deze easy peasy pasta bij ons op tafel. 😋 In slechts 15 minuten en met slechts 4 ingrediënten (tomaat, room, hesp & champignons) tover je dit heerlijk pastagerecht op tafel.

Easy Peasy Pasta
Voorbereiding 5 min
Koken 10 min
Totaal 15 min
Gang Lunch, Main Course
Keuken Italian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g penne of mezze maniche
  • 500 ml room
  • 150 g gekookte ham in sneetjes
  • 500 g champignons
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Parmezaanse kaas
  • peterselie
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Snijd de champignons in schijfjes, de ham in reepjes en hak de peterselie fijn. Breng ondertussen een ruime pot gezouten water aan de kook.
  • Verhit een pan met wat olijfolie en bak de hamreepjes en de champignons enkele minuten aan. Giet de room samen met de tomatenpuree erbij en laat 10 minuten pruttelen op een laag vuurtje.
  • Kook de pasta al dente en voeg deze bij de saus. Breng op smaak met peper en zout en werk af met wat peterselie en Parmezaanse kaas.

Culinaire groetjes,

Elisa & Davy

Volg Op Mijn Talloor op Instagram en ontdek als eerste de nieuwste recepten