Heerlijke truffelsmaak zonder een volledige truffel te moeten kopen? Probeer tartufata! 🥰
Truffelpuree met boschampignons & gepocheerd eitje
Koken 30 minuten min
Totaal 30 minuten min
Gang Main Course
Keuken Italian
Ingrediënten
- 300 g aardappelen
- 100 ml melk
- 1 eierdooier
- 2 el tartufata
- 300 g kastanjechampignons
- 300 g boschampignons
- 1 el bruine suiker
- balsamicoazijn
- 2 volledige eieren
- peper
- zout
- olijfolie
- nootmuskaat
- boter
Instructies
- Schil de aardappelen en kook ze in licht gezouten water.
- Pureer de aardappelen, voeg daarbij een scheutje melk en de eierdooier. Meng goed dooreen en kruid bij met peper, zout & nootmuskaat.
- Voeg ook de tartufata toe aan de puree en roer nogmaals door.
- Snijd alle champignons in plakjes en bak ze samen met een goeie klont boter
- Wanneer gaar, voeg 1 el bruine suiker toe en een scheutje balsamicozijn
- Breng water aan de kook en roer met een garde tot er een draaikolk ontstaat. Breek een eitje en laat het recht in de draaikolk vallen. Kook 3 minuten en schep uit.
- Serveer de truffelpuree met de champignons en het gepocheerd eitje.