Traditionele Timballo

Siciliaanse Timballo food fotografie op mijn talloor

Ingrediënten (voor 1 pastataart):

  • 750 gram pasta (type anellini of tubettini)
  • 700 gram gemengd gehakt
  • 3 aubergines
  • 2 ajuinen
  • 2 wortels
  • 4 stengels selder
  • 250 gram diepvrieserwtjes
  • 3 blikken gepelde tomaten
  • 1 blikje tomatenconcentraat
  • 200 gram mortadella
  • 400 gram mozzarella cucina
  • 200 gram parmezaanse kaas
  • grof zeezout en peper
  • 1 kruidentuiltje
  • verse basilicum
  • paneermeel
  • arachide- & olijfolie

Bereidingswijze:

Snijd alle aubergines in plakjes en strooi er grof zout op. Laat een uur intrekken, spoel daarna goed af en dep droog.

Maak een klassieke bolognaisesaus:

Snijd de wortel, selder en ajuin fijn en stoof de groenten aan in olijfolie. Zodra de groenten glazig zijn, voeg je het gemengd gehakt toe. Bak dit rul.

Voeg een blikje tomatenconcentraat toe en bak even mee. Nadien overgiet je de groenten en het vlees met de gepelde tomaten in blik.

Laat 45 minuten sudderen met een kruidentuiltje. Na 30 minuten voeg je de diepvrieserwtjes bij de saus. Afkruiden doe je met peper, zout en verse basilicum.

Snijd de mortadella in reepjes en de mozzarella in blokjes.

Snijd 2 van de 3 aubergines in blokjes. De derde aubergine mag in plakjes blijven.

Frituur alle aubergines in een hete pan met arachideolie. Van zodra deze mooi goudbruin zijn, dep je het overtollige vet eraf.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking in gezouten water en meng deze met de saus en de blokjes aubergine.

Bekleed een springvorm met olijfolie, paneermeel en de plakjes aubergine.

Schep wat pasta in de springvorm, strooi er wat mortadella, mozzarella, basilicum en parmezaan op en herhaal dit enkele keren tot de springvorm mooi gevuld is.

Tip: Indien de massa te lopend is, kan je nog altijd extra paneelmeel toevoegen.

Bovenaan werk je het af met parmezaan en paneelmeel. Plaats de springvorm een half uurtje in de voorverwarmde oven en klaar!

Culinaire groetjes,

Elisa & Davy

Volg Op Mijn Talloor op Instagram en ontdek als eerste de nieuwste recepten