Pita-pizza met geitenkaas & gekarameliseerde ui

“Italianen eten alleen maar pizza en pasta” 🤌🤌🤌

Mamma mia, er is nog zoveel meer te ontdekken.

Stoofpotjes, polenta, gelato, gebakjes, desserts, … de lijst van heerlijkheden is eindeloos. 😍

Maar soms grijp ik graag terug naar de clichés… om er dan nen serieuzen draai aan te geven.

Dan komen gerechtjes zoals deze eruit: een pizza… maar dan op een pitabroodje… met geitenkaas en gekarameliseerde ajuinen.

Ik wil niet stoefen op mijzelf maar ‘t was heerlijk. 😂🤤

Ideaal als snel lunchke op een thuiswerkdag maar evengoed een volwaardig avondeten met een potje sla erbij.
Smakelijk!

Pita-pizza met geitenkaas & gekarameliseerde ui
Koken 20 min
Gang Lunch, Main Course, Side Dish, Snack
Keuken Italian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 rode uien
  • 4 tl suiker
  • 4 tl olijfolie
  • 4 pitabroodjes
  • 1 el honing
  • 200 g tomatenpassata

Instructies
 

  • Snijd de rode uien in fijne ringen.
  • Bak glazig in een pan samen met 4 tl olijfolie, 4 tl suiker en 1 el honing.
  • Neem de pitabroodjes, beleg de bodem met een laagje tomatenpassata, wat geitenkaas en de gebakken rode ui.
  • Bak de pitabroodjes af volgens de verpakking in een voorverwarmde oven.
  • Druppel indien gewenst wat extra honing erover.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Fan van de Italiaanse keuken?

We got you covered!

Op Mijn Talloor organiseert regelmatig Italiaanse kookworkshops in en rond Gent waarbij je o.a. leert om zelf pasta te maken.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩