“Italianen eten alleen maar pizza en pasta” 🤌🤌🤌
Mamma mia, er is nog zoveel meer te ontdekken.
Stoofpotjes, polenta, gelato, gebakjes, desserts, … de lijst van heerlijkheden is eindeloos. 😍
Maar soms grijp ik graag terug naar de clichés… om er dan nen serieuzen draai aan te geven.
Dan komen gerechtjes zoals deze eruit: een pizza… maar dan op een pitabroodje… met geitenkaas en gekarameliseerde ajuinen.
Ik wil niet stoefen op mijzelf maar ‘t was heerlijk. 😂🤤
Ideaal als snel lunchke op een thuiswerkdag maar evengoed een volwaardig avondeten met een potje sla erbij.
Smakelijk!
Pita-pizza met geitenkaas & gekarameliseerde ui
Koken 20 minuten min
Gang Lunch, Main Course, Side Dish, Snack
Keuken Italian
porties 4 personen
Ingrediënten
- 4 rode uien
- 4 tl suiker
- 4 tl olijfolie
- 4 pitabroodjes
- 1 el honing
- 200 g tomatenpassata
Instructies
- Snijd de rode uien in fijne ringen.
- Bak glazig in een pan samen met 4 tl olijfolie, 4 tl suiker en 1 el honing.
- Neem de pitabroodjes, beleg de bodem met een laagje tomatenpassata, wat geitenkaas en de gebakken rode ui.
- Bak de pitabroodjes af volgens de verpakking in een voorverwarmde oven.
- Druppel indien gewenst wat extra honing erover.