Ovenschotel met aspergeravioli

Ovenschotel met aspergeravioli header

Easy peasy & klaar in minder dan 20 minuten. Probeer deze ovenschotel maar eens uit met de gloednieuwe mezzelune met asperges van Delhaize.

Ovenschotel met ravioli van asperges
Koken 20 minuten
Totaal 20 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 pakjes Mezzelune Asperge van Bertagni
  • 250 g groene asperges
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 750 ml room
  • 100 g Parmezaanse kaas & wat extra voor de afwerking
  • basilicumblaadjes
  • 1 bouillonblokje
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Snijd groene asperges, ui en look fijn.
  • Stoof de ui en look aan. Voeg daarna de asperges toe en stoof nog even kort mee.
  • Blus met de room, voeg een bouillonblokje, basilicumblaadjes en de Parmezaanse kaas toe. Kruid het geheel bij met peper & zout. Laat alles 10 minuten inkoken op een laag vuur.
  • Kook de mezzelune 1 minuut (de rest van de gaartijd gebeurt in de oven).
  • Bedek de bodem van een ovenschaal met een laagje saus. Leg daarin een laag ravioli dakpansgewijs. Bedek met een laagje saus en herhaal tot de ravioli op is.
  • Werk de ovenschotel bovenaan af met een royale portie Parmezaanse kaas & bak nog 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200° C.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩