Waanzinnig Wafeltje

Aardappelwafeltje met kaviaar Food Fotografie Op Mijn Talloor

Ingrediënten (20 wafelstaafjes):

  • 50g Royal Belgian Caviar (Osietra)
  • 4 aardappelen
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 25g ongezouten boter (op kamertemperatuur)
  • 50g patisseriebloem
  • 100g zure room
  • verse bieslook
  • 1 el arachideolie
  • peper & zout

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes. Kook gaar in gezouten water. Giet ze af en laat het resterend vocht even uitkoken. Stamp de aardappelen tot puree, meng er de melk door en kruid af met peper.

Splits de eieren en klop het eiwit op met een snuifje zout. Klop het eigeel samen met de boter tot een schuimige massa. Roer de bloem en de aardappelpuree erdoor en klop voorzichtig het eiwit eronder.

Verhit een wafelijzer en strijk het in met arachideolie. Bak de aardappelwafeltjes af.

Snijd de wafels in staafjes met 4 gaatjes per staafje. Laat even afkoelen.

Doe wat zure room in een spuitzak met een gekartelde spuitmond. Vul de gaatjes afwisselend met Royal Belgian Caviar en zure room.

Werk de zure room af met wat fijngehakte verse bieslook.

Schenk een fris glas champagne uit en genieten maar!

De Royal Belgian Caviar is gemakkelijk te verkrijgen via de webshop.

Culinaire groetjes,

Elisa & Davy

Volg Op Mijn Talloor op Instagram en ontdek als eerste de nieuwste recepten