Kan iets Italiaanser klinken dan ‘gnocchi alla Sorrentina con salsiccia’? 😍
Simpel. Snel. Zotveel smaak. Het recept vind je hieronder!
One-pot, licht spicy gnocchi alla Sorrentina met salsiccia
Koken 30 minuten min
Totaal 30 minuten min
Gang Main Course
Keuken Italian
porties 2 personen
Ingrediënten
- 2 Italiaanse worsten
- 500 g gnocchi
- 1 – 2 pikante chilipepers
- 800 g tomatenblokjes met basilicum
- 3 tenen knoflook
- 200 g mozzarella cucina
- basilicumblaadjes
- Parmezaanse kaas
Basics
- olijfolie
- peper
- zout
- suiker
Instructies
- Snijd de chilipeper & look fijn. Stoof aan in een goeie scheut olijfolie in een ovenbestendige pot.
- Ontdoe de worst van z'n vel, breek in stukken en bak aan in de pan met de look & chilipeper.
- Voeg de tomaten toe samen met enkele verscheurde blaadjes verse basilicum en laat zonder deksel een 15-tal minuten pruttelen. Kruid op het einde bij naar smaak met peper, zout en 1 tl suiker.
- Kook de gnocchi gaar in licht gezouten water & snijd de mozzarella in kleine blokjes.
- Meng de gnocchi met de mozzarella & de saus. Bestrooi met een mooie portie Parmezaanse kaas en bak nog 15 minuten op 200 graden in een voorverwarmde oven.