Zelf Limoncello maken

zelf limoncello maken food fotografie op mijn talloor
Zelfgemaakte limoncello
Koken 30 min
Totaal 30 min
Gang Drinks
Keuken Italian
Porties 3 flessen

Ingrediënten
  

  • 1 liter alcohol 96%
  • 10 citroenen van de Amalfi-kust
  • 700 g suiker
  • 1200 ml water

Instructies
 

  • Was de citroenen grondig en droog ze af.
  • Schil de citroenen met een dunschiller. Zorg dat je enkel het gele van de schil gebruikt. Het witte zorgt voor een bittere smaak.
  • Doe de schillen in een glazen bokaal die je hermetisch kan afsluiten. Voeg ook alle zuivere alcohol toe. Laat minstens 1 week tot 1 maand intrekken.
  • Doe het suiker en het water in een pannetje en breng tot het kookpunt. Van zodra het water kookt, zet je het vuur uit. Laat de siroop afkoelen.
  • Giet de alcohol door een zeef en voeg samen met de afgekoelde siroop. Doe de limoncello in een fles, laat afkoelen in de diepvries en genieten maar!

Tip:

Pers je geschilde citroenen tot citroensap. Giet het citroensap in een ijsblokjesvorm en vries in.

Et voila! Je citroenijsblokjes kan je nu gebruiken om je water te aromatiseren of wanneer je citroensap nodig hebt in een gerecht.

Klontje uit de diepvries en klaar!

Fan van de Italiaanse keuken?

We got you covered!

Op Mijn Talloor organiseert regelmatig Italiaanse kookworkshops in en rond Gent waarbij je o.a. leert om zelf pasta te maken.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩