Quiche met courgette & ricotta
Voorbereiding 20 minuten min
Koken 1 uur uur
Totaal 1 uur uur 20 minuten min
Gang Lunch, Side Dish
Keuken Italian
porties 1 taartvorm
Ingrediënten
- 1 vel kruimeldeeg
- 2 courgettes
- 1 prei
- 250 g ricotta
- 250 ml room
- 100 g Parmezaanse kaas
- 3 eieren
- olijfolie
- peper
- zout
- nootmuskaat
Instructies
- Snijd de courgette & prei in stukken. Stoof beide aan in een goeie scheut olijfolie tot ze de helft van hun volume overhouden. Kruid royaal met peper & zout.
- Meng de ricotta, eieren, room & Parmezaanse kaas. Kruid bij met peper, zout & nootmuskaat.
- Voeg de groenten en het ricottamengsel samen en roer goed door.
- Bedek een ronde bakvorm met bakpapier en leg daarop het kruimeldeeg. Snijd weg wat over de randen heen komt & prik gaatjes in de bodem van het deeg met een vork.
- Stort het volledige mengsel uit in de bakvorm. Bak voor 45 à 60 minuten in een voorverwarmde oven op 200° C.