Quiche met courgette, prei & ricotta

quiche met courgette
Quiche met courgette & ricotta
Voorbereiding 20 min
Koken 1 uur
Totaal 1 uur 20 min
Gang Lunch, Side Dish
Keuken Italian
Porties 1 taartvorm

Ingrediënten
  

  • 1 vel kruimeldeeg
  • 2 courgettes
  • 1 prei
  • 250 g ricotta
  • 250 ml room
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 3 eieren
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat

Instructies
 

  • Snijd de courgette & prei in stukken. Stoof beide aan in een goeie scheut olijfolie tot ze de helft van hun volume overhouden. Kruid royaal met peper & zout.
  • Meng de ricotta, eieren, room & Parmezaanse kaas. Kruid bij met peper, zout & nootmuskaat.
  • Voeg de groenten en het ricottamengsel samen en roer goed door.
  • Bedek een ronde bakvorm met bakpapier en leg daarop het kruimeldeeg. Snijd weg wat over de randen heen komt & prik gaatjes in de bodem van het deeg met een vork.
  • Stort het volledige mengsel uit in de bakvorm. Bak voor 45 à 60 minuten in een voorverwarmde oven op 200° C.

Fan van de Italiaanse keuken?

We got you covered!

Op Mijn Talloor organiseert regelmatig Italiaanse kookworkshops in en rond Gent waarbij je o.a. leert om zelf pasta te maken.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩