IngrediΓ«nten (2 personen):
- 200g penne of mezze maniche
- 800g tomaten in blik
- 2 aubergines
- 2 tenen look
- 1 tl suiker
- zout
- olijfolie
- verse basilicum
- 100g ricotta salata (gezouten ricotta)
Bereidingswijze:
Snijd de aubergine in dunne plakjes met een mandoline.
Zet een pot op het vuur, vul de bodem met olijfolie en breng aan de kook. Frituur in deze hete olie je schijfjes aubergine tot ze goudbruin zijn. Leg de schijfjes op wat keukenpapier om het vet op te nemen & kruid af met zout.
Pel en pers de look. Doe wat olijfolie in een pannetje en fruit de look. Voeg daarna de tomaten toe met enkele blaadjes verse basilicum. Laat het geheel zeker 30 minuten (hoe langer, hoe beter) sudderen op een laag vuurtje. Kruid af met peper, zout en een koffielepel suiker.
Kook de pasta beetgaar en meng ze daarna met de saus. Dresseer de pasta op een bord, leg daarop de gefrituurde aubergines en rasp er wat gemalen ricotta salata over.