Maccheroni met asperges & worst

Macaroni Food Fotografie Op MIjn Talloor

Ingrediënten (2 personen):

  • 2 kippenchipolata’s
  • 250g maccheroni
  • 250g groene asperges
  • 1 bakje herfstpaddenstoelen
  • 2 teentjes look
  • 50g bloem
  • 30g boter
  • 3 dl melk
  • sap van een halve citroen
  • 150g gemalen parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper & zout

Bereidingswijze:

Breng een kookpot met gezouten water aan de kook.

Neem een antikleefpan en verhit wat olijfolie. Snijd de chipolata in stukken van 2 cm en bak goudbruin.

Pers ondertussen de knoflook fijn in een lookpers. Snijd de groene asperges en de paddenstoelen in hapklare stukken. Neem de gebakken worst uit de pan en zet even opzij. Bak de groenten aan samen met de geperste knoflook in de pan waar je zonet de worst in bakte. Roerbak een 10-tal minuten en kruid af met peper en zout.

Kook de maccheroni al dente. Ondertussen maak je een roux door de boter te smelten in een sauspannetje en daarbij de bloem te voegen. Van zodra je een koekjesgeur begint te ruiken, mag je de melk toevoegen. Blijf nu goed doorroeren tot het de gewenste dikte heeft. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Werk af met citroensap en de gemalen parmezaanse kaas.

Voeg de pasta samen bij de groenten, de gebakken worst en de bechamelsaus. Indien te droog voeg je wat kookvocht toe.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩