Smeuig & crunchy: de perfecte ovenschotel

Smeuige ovenschotel

Iedereen vroeg naar dit recept toen we enkele maanden geleden deze ovenschotel maakten.

Alleen hadden we niet gepland om die te fotograferen. 🤦

We hadden dus wel een recept maar geen foto om erbij te plaatsen. 😂

Uiteindelijk vonden we nog eens de tijd om deze smeuige ovenschotel te maken én te fotograferen!

Uitstel is geen afstel in dit geval. Deze ovenschotel is perfect om een grote groep te ontvangen. Gewoon op voorhand klaarmaken en als het volk er is gewoon nog even in de oven om opnieuw op te warmen. ✌️

Zo spendeer je de hele avond bij je gasten maar tover je toch een topper van een pastaschotel op tafel!

Smakelijk 🤤🤤🤤

Italiaanse ovenschotel
Totaal 1 uur
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g pasta
  • 300 g gehakt
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 2 stengels selder
  • 2 tenen knoflook
  • 800 g tomatenblokjes
  • 500 ml melk
  • 25 g bloem
  • 25 g boter
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 100 g gratinkaas
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 1 blaadje laurier

Instructies
 

  • Snijd de ui, wortel, selder en look fijn. Stoof aan in een flinke scheut olijfolie tot ze glazig zijn.
  • Voeg het gehakt toe en bak rul.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel inkoken met een blaadje laurier.

Bechamel

  • Smelt de boter in een pan. Van zodra de boter gesmolten is, voeg je de bloem toe.
  • Roer los met een garde tot je de geur van verse koekjes ruikt. Voeg daarna beetje bij beetje de melk toe en blijf goed omroeren.
  • Breng tot net aan het kookpunt, haal van het vuur en voeg de Parmezaanse kaas toe.
  • Roer goed dooreen en kruid af naar smaak met peper, zout & nootmuskaat.

Afwerken

  • Voeg de bechamelsaus toe aan de tomatensaus en roer dooreen.
  • Kook de pasta enkele minuten dan op de verpakking staat aangegeven in goed gezouten water.
  • Meng de pasta daarna samen met een pollepel pastawater bij de saus. Roer goed dooreen.
  • Doe de helft in een ovenschaal, bedek met een laagje gratinkaas. Doe de andere helft bovenop de gratinkaas en werk nogmaals af met gratinkaas.
  • Bak het geheel nog 10 minuten verder in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Fan van de Italiaanse keuken?

We got you covered!

Op Mijn Talloor organiseert regelmatig Italiaanse kookworkshops in en rond Gent waarbij je o.a. leert om zelf pasta te maken.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩