Ravioli met asperges, spek & roomsaus

Ravioli met asperges in roomsaus

Yesssss, het aspergeseizoen is er ❤️. Wie heeft er ook zo naar uitgekeken? 🙋

Ravioli met asperges, spek & roomsaus
Koken 30 minuten
Totaal 30 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 g Bertagni Mezzelune al Parmigiano Reggiano e Parma exclusief bij Delhaize
  • 200 g spekreepjes gezouten
  • Parmigiano Reggiano DOP
  • 500 g witte asperges
  • 500 ml room
  • 1 ui
  • 1 glas witte wijn

Basics

  • Peper
  • Zout
  • Nootmuskaat
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Schil de asperges en kook ze beetgaar in licht gezouten water. Snijd ze daarna in grove stukken.
  • Werk je graag af met een gegrilde asperge? Laat dan per persoon 1 asperge heel en grill net voor het serveren.
  • Snipper de ui en stoof aan in een goeie scheut olijfolie. Voeg de spekreepjes toe en bak goudbruin.
  • Blus met witte wijn, laat uikoken en voeg daarna de room toe. Laat dit geheel 10 minuten inkoken op een zacht vuurtje. Voeg halfweg de stukjes asperge toe en laat nog 5 minuten meepruttelen.
  • Kook de ravioli gaar in goed gezouten water, schep rechtstreeks bij de saus. Kruid bij met peper, zout & nootmuskaat. Rasp nog een royale portie Parmigiano Reggiano erbij en roer goed door zodat de kaas mooi wegsmelt.
  • Serveer met een extra portie Parmigiano Reggiano & eventueel de gegrilde asperges.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩