Vegetarische ovenschotel met aubergine

Simpele ovenschotel met aubergine
Voorbereiding 15 min
Koken 20 min
Totaal 35 min
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 300 g pasta
  • 2 aubergines
  • arachideolie
  • 1 ui
  • 1 teen look
  • 200 g gehakt
  • 400 g tomatenblokjes
  • kruidentuiltje
  • 200 ml water
  • 0.5 glas wijn
  • 100 g provolone
  • parmezaanse kaas
  • 1 el mascarpone
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Snijd de aubergine in blokjes. Frituur in arachideolie en dep af met keukenpapier.
  • Snijd de ui en hak de look fijn. Fruit in olijfolie. Voeg daarna ook het gehakt toe en bak mee.
  • Blus met witte wijn en laat uitkoken. Voeg de tomatenblokjes toe. Vul de helft van het blik met water en voeg ook toe.
  • Voeg een kruidentuiltje toe en laat 30 minuten inkoken op een laag vuur. Voeg op het einde mascarpone toe voor wat extra romigheid. Kruid bij naar smaak met peper & zout.
  • Kook de pasta en meng met de tomatensaus. Doe in een ovenschotel en leg erbovenop de aubergines.
  • Werk af met provolone & Parmezaanse kaas naar smaak.
  • Bak nog 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200° C.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩