Vegetarische ovenschotel met aubergine

Simpele ovenschotel met aubergine
Voorbereiding 15 min
Koken 20 min
Totaal 35 min
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 300 g pasta
  • 2 aubergines
  • arachideolie
  • 1 ui
  • 1 teen look
  • 200 g gehakt
  • 400 g tomatenblokjes
  • kruidentuiltje
  • 200 ml water
  • 0.5 glas wijn
  • 100 g provolone
  • parmezaanse kaas
  • 1 el mascarpone
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Snijd de aubergine in blokjes. Frituur in arachideolie en dep af met keukenpapier.
  • Snijd de ui en hak de look fijn. Fruit in olijfolie. Voeg daarna ook het gehakt toe en bak mee.
  • Blus met witte wijn en laat uitkoken. Voeg de tomatenblokjes toe. Vul de helft van het blik met water en voeg ook toe.
  • Voeg een kruidentuiltje toe en laat 30 minuten inkoken op een laag vuur. Voeg op het einde mascarpone toe voor wat extra romigheid. Kruid bij naar smaak met peper & zout.
  • Kook de pasta en meng met de tomatensaus. Doe in een ovenschotel en leg erbovenop de aubergines.
  • Werk af met provolone & Parmezaanse kaas naar smaak.
  • Bak nog 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200° C.

Fan van de Italiaanse keuken?

We got you covered!

Op Mijn Talloor organiseert regelmatig Italiaanse kookworkshops in en rond Gent waarbij je o.a. leert om zelf pasta te maken.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩