Simpele ovenschotel met aubergine
Voorbereiding 15 minuten min
Koken 20 minuten min
Totaal 35 minuten min
Gang Main Course
Keuken Italian
porties 2 personen
IngrediΓ«nten
- 300 g pasta
- 2 aubergines
- arachideolie
- 1 ui
- 1 teen look
- 200 g gehakt
- 400 g tomatenblokjes
- kruidentuiltje
- 200 ml water
- 0.5 glas wijn
- 100 g provolone
- parmezaanse kaas
- 1 el mascarpone
- peper
- zout
- olijfolie
Instructies
- Snijd de aubergine in blokjes. Frituur in arachideolie en dep af met keukenpapier.
- Snijd de ui en hak de look fijn. Fruit in olijfolie. Voeg daarna ook het gehakt toe en bak mee.
- Blus met witte wijn en laat uitkoken. Voeg de tomatenblokjes toe. Vul de helft van het blik met water en voeg ook toe.
- Voeg een kruidentuiltje toe en laat 30 minuten inkoken op een laag vuur. Voeg op het einde mascarpone toe voor wat extra romigheid. Kruid bij naar smaak met peper & zout.
- Kook de pasta en meng met de tomatensaus. Doe in een ovenschotel en leg erbovenop de aubergines.
- Werk af met provolone & Parmezaanse kaas naar smaak.
- Bak nog 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200Β° C.