Verbluffende Vongole

Pasta met venusschelpen food fotografie Op Mijn Talloor

Ingrediënten (4 personen):

  • 500g linguine
  • 2 kg venusschelpen
  • 4 teentjes look
  • 2 chilipepers
  • olijfolie
  • bladpeterselie
  • peper & zout

Bereidingswijze:

Spoel de venusschelpen een aantal keer grondig met water. Laat ze dan 20 minuten weken in gezouten water. Nadien opnieuw spoelen.

Snijd de look en de chilipeper (al dan niet met zaadjes) fijn. Stoof de helft van de look en de chilipeper in een grote kookpot aan in olijfolie. Van zodra de venusschelpen opengaan, haal je de kookpot van het vuur. Zeef het kookvocht en hou dit apart.

Haal de helft van de venusschelpen uit de schelp en leg deze in het gezeefde kookvocht. De andere helft in de schelp hou je opzij.

Neem een tweede kookpot en kook de linguine ondertussen al dente in gezouten water.

Gebruik de kookpot van de venusschelpen opnieuw en stoof hierin de tweede helft van de look en chilipeper aan in olijfolie.

Van zodra de pasta al dente is, doe je deze bij de aangestoofde look en chilipeper. Blus dit met het kookvocht en voeg hierbij de venusschelpen.

Laat enkele minuten verder sudderen zodat een deel van het vocht uitkookt. Wacht niet te lang, anders wordt de pasta te droog.

Serveer in een diep bord en werk af met peterselie, peper en zout.

Weetje: Gemalen kaas is hier uit den boze! In Italië wordt kaas nooit gecombineerd met zeevruchtenpasta.

Culinaire groetjes,

Elisa & Davy

Volg Op Mijn Talloor op Instagram en ontdek als eerste de nieuwste recepten