Chef’s Table is één van mijn favoriete Netflixseries. Als foodie doe je hier heel wat inspiratie op en leer je verschillende eetculturen kennen. Een aanrader dus!
Aflevering 2 van seizoen 6 speelt zich af in hartje Toscane. De charismatische slager Dario Cecchini neemt je mee achter de schermen van zijn vleesrestaurant en slagerij. Hij toont je de kunst van een perfecte Bistecca alla Fiorentina. Dit triggerde mij om het zelf eens te proberen.
Deze T-bone van het runderras Chianina wordt op een heel eenvoudige manier bereid. De smaak van het vlees is zo fenomenaal dat het niks meer nodig heeft dan wat zeezout.
Na een lange zoektocht naar Chianinavlees bestelde ik het uiteindelijk bij Gustor dankzij een gouden tip!
Probeer jij het uit op de eerstvolgende barbecue? 🔥
Ingrediënten
- 1 T-bone Chianina minstens 4 cm dik
- zeezout
- salie
- rozemarijn
- olijfolie
Instructies
- Leg het vlees een drietal uur op voorhand uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur komt.
- Maak de barbecue klaar. Van zodra de kolen wit zijn, kan het vlees gegrild worden.
- Bestrooi de Chianina royaal met zeezout. Neem de salie en de rozemarijn en gebruik deze kruiden als borstel om het vlees in te smeren met olijfolie.
- Leg het vlees op de grill en bak het 3 à 5 minuten aan elke kant. Als het vlees erg dik is, leg het dan nog 1 à 2 minuten met de botkant rechtstreeks op de grill (staand). Vanbinnen moet het vlees zo'n 48 graden zijn.
- Laat even rusten en snijd het vlees in plakken. Werk af met wat olijfolie en zeezout.