Awel he. Ik ben fan van gehaktbroodjes. Da’s rap klaar, ge hebt het maar in de oven te steken en het enige wat ge moet doen als u volk er is, is het in schellekes snijden.
Welk bijgerecht maak jij het liefste klaar bij een gehaktbroodje? 🥰
Italiaans gehaktbrood
Koken 1 uur
Totaal 1 uur
Porties 6 personen
Ingrediënten
- 600 g gehakt
- 2 eieren
- 100 g Pecorino Romano
- 100 g paneermeel
- 1 handvol peterselie
- 150 g goed smeltbare kaas
- Italiaanse kruiden
Instructies
- Meng het gehakt met de eieren, Pecorino, paneermeel & peterselie.
- Verdeel het gehakt over een vel bakpapier. Leg in het midden een lijntje van goed smeltbare kaas.
- Gebruik het bakpapier als hulpmiddel om het gehakt om te vormen tot een rol. Duw de uiteinden met de hand goed dicht.
- Maak een mengeling van je favoriete kruiden of gebruik een BBQ rub. Rol het gehaktbrood erdoor zodat het langs alle kanten een mooie korst heeft.
- Bak 40 minuten op 180° C of tot volledig gaar (afhankelijk van de grootte van je gehaktbrood).