Geestige Gyoza

Gyoza met gehakt food fotografie op mijn talloor

Ingrediënten (30 stuks):

  • 30 gyozavellen
  • 250g chinese kool
  • 350g gemengd gehakt
  • 3 lenteuitjes
  • 1 chilipepertje
  • 3 teentjes look
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel maiszetmeel

Bereidingswijze:

Ontdooi de gyozavellen een nacht voordien in de koelkast.

Snijd de chinese kool in fijne reepjes en stoof aan in een beetje water. Van zodra de chinese kool platgekookt is, haal je ze van het vuur en duw je het meeste vocht eruit in een vergiet. Je mag hier goed duwen!

Snijd de lente ui, knoflook en chilipeper zo fijn mogelijk en voeg deze toe aan de gestoofde kool. Voeg hier het gehakt, de sojasaus, ketjap, sesamolie en maiszetmeel aan toe. Dit moet een stevige massa zijn.

Leg een gyoza vel op het werkblad en vul deze met een eetlepel van het gehaktmengel. Duw een beetje plat maar zorg ervoor dat je nog een centimeter van de rand blijft.

Maak de rand nat met wat water en vouw de gyoza dicht. Als je mooie plooitjes wil vouwen, raad ik je aan om dit op te zoeken op YouTube. Er bestaan hier heel wat tutorials voor. Herhaal dit tot alle gyozavellen opgebruikt zijn.

Neem een antikleefpan en voeg hier voldoende arachideolie aan toe. Bak de gyoza’s op een middelhoog vuur tot ze een mooie goudbruine kleur krijgen.

Nadien is het de bedoeling dat de gyoza’s nog wat verder stomen. Voeg een half glas water toe en zet het deksel op de pan.

Van zodra het water volledig verdampt is, zijn de gyoza’s klaar.

Serveer met zoete chilisaus of een sausje op basis van sojasaus, rijstazijn en sesamolie.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩