Memorabele Masala

Kippenballetjes tikka masala food fotografie op mijn talloor

Kippengehaktballetjes tikka masala style!

De balletjes passen perfect bij de Indiase saus op basis van heel wat specerijen en tomaat. Je kan dit serveren met rijst maar ik koos deze keer voor naanbrood. Zo dep je je bord volledig proper en hoef je het niet meer af te wassen. 😂

Een must try voor wie van de Indiase keuken houdt…

Tika Masala kippenballetjes met naanbrood
Voorbereiding 15 min
Koken 30 min
Totaal 45 min
Gang Main Course
Keuken Indian
Porties 2 personen

Benodigdheden

  • Wokpan

Ingrediënten
  

  • 500 g kippengehakt
  • 2 rode ajuinen
  • 3 tenen look
  • 1 limoen
  • 1 el Bicky ajuintjes
  • 2 el rode corrypasta
  • 400 g tomatenblokjes
  • 150 ml kokosmelk
  • 250 ml Kefir
  • 2 el peterselie
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 4 cm gember
  • 1 el korianderpoeder
  • Garam Masalakruiden
  • 250 g Naanbrood

Instructies
 

  • Meng 1 el garam masalakruiden, 1 el rode currypasta en 2 el fijngehakte peterselie door het gehakt.
  • Rol het gehakt met de kruiden tot gelijke balletjes.
  • Meng 250 ml Kefir samen met 1 el garam masalakruiden, 1 el rode currypasta en 1 tl kurkumapoeder. Voeg daarna ook het sap van een halve limoen toe.
  • Hak 3 tenen look, 1 chilipeper en 4 cm gember fijn. Doe samen in een kom en voeg nog 1 el korianderpoeder toe.
  • Neem een grote wokpan en verhit een scheut arachideolie. Bak daarin de gehaktballetjes goudbruin. Snijd ondertussen 2 rode ajuinen fijn.
  • Haal de gehaktballetjes uit de pan en stoof de fijngehakte ajuinen in dezelfde pan. Voeg van zodra ze glazig zijn, de kruidenmengeling van daarnet toe. Bak de mengeling enkele minuten in de wokpan en bijf ondertussen goed roeren.
  • Voeg bij de kruidenmengeling nu 400 g tomatenblokjes, het kefirmengsel en 150 ml kokosmelk toe. Roer alles goed door elkaar, voeg de gehaktballetjes opnieuw toe en laat alles nog 20 minuten sudderen.
  • Bak het naanbrood af in de oven en serveer op tafel met knapperige Bicky-ajuintjes.

Culinaire groetjes,

Elisa & Davy

Volg Op Mijn Talloor op Instagram en ontdek als eerste de nieuwste recepten