Duizelingwekkende Dahl

Dahl Food Fotografie Op Mijn Talloor

Ingrediënten (2 personen):

  • 100g rode linzen
  • 1 blik kokosmelk
  • 200g spinazie
  • 2 zoete aardappelen
  • 2 sjalotten
  • 2 cm gember
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 naanbroodjes
  • 500 ml groentenbouillon
  • olijfolie
  • peper & zout
  • dahlkruiden

Bereidingswijze:

Breng water aan de kook en doe er een groentenbouillonblokje in. Snijd intussen de sjalot en gember fijn en hak de zoete aardappel in middelgrote blokjes.

Neem een grote wokpan en verhit een scheutje olie. Bak de sjalotten en de gember aan en voeg er de tomatenpuree en 2 eetlepels dahlkruiden aan toe. Bak even mee.

Giet het blik kokosmelk op het kruidige geheel en voeg hier de helft van de bouillon bij. De linzen en de zoete aardappel mogen nu ook bij het geheel.

Laat 20 minuten sudderen op een zacht vuur en voeg indien te droog de rest van de bouillon erbij.

Roer er op het einde de spinazie door en laat 2 minuten garen in de warme dahl. Breng op smaak met peper en zout en serveer met naanbrood.

Culinaire groetjes,

Elisa & Davy

Volg Op Mijn Talloor op Instagram en ontdek als eerste de nieuwste recepten