Honorabele Hartjespizza

Pizza Food Fotografie Op Mijn Talloor

Moederdag. Dé dag waarop we mama’s maar al te graag in de bloemetjes zetten. Voor de meeste gezinnen betekent dit gezellig samen brunchen of genieten van een lekker diner, maar bij ons thuis werd Moederdag nooit uitgebreid gevierd.

Mijn ouders baten al meer dan 30 jaar een restaurant uit. Hierdoor betekende Moederdag voor mijn mama dan ook hard werken om andere moeders in de watten te leggen.

Om toch even samen te kunnen zijn, aten we op deze dag vaak na de service samen nog een pizza. Wat voor ons minstens even leuk was natuurlijk!

Ik wou mijn mama naar aanleiding van Moederdag graag eens in de kijker zetten. Speciaal voor haar maakte ik haar lievelingspizza: eentje met tonijn en rode ui afgewerkt met wat pikante olijfolie.

Het was de allereerste keer dat ik een pizza maakte op de barbecue. Dit is ideaal als je (net als ik) niet over een pizzaoven beschikt. De pizzasteen en de pizzaschep van @boska_foodtools_nl waren de perfecte tools om tot een prachtig resultaat te komen. Het was niet alleen lekker, maar ook gewoon supertof als weekendactiviteit.

Zelfgemaakte tonijnpizza op de barbecue
Voorbereiding 30 min
Koken 15 min
Totaal 45 min
Gang Lunch, Main Course
Keuken Italian
Porties 2 personen

Benodigdheden

  • Barbecue
  • Boska Food Tools Pizzasteen
  • Boska Food Tools Pizzaschep

Ingrediënten
  

  • 2 pizzabodems volgens het recept van Vonken Wood Fired Ovens https://vonken.be/recepten/pizza-24u-pizzadeeg/
  • 300 g tomatenpassata
  • 250 g moaazrella cucina
  • 1 blik tonijn
  • 1 rode ui
  • semola of gewone tarwebloem
  • pikante olie
  • oregano

Instructies
 

  • Verhit je barbecue tot 260°C à 300°C. Plaats van in het begin je pizzasteen mee op de barbecue zodat het mee opwarmt. Hou je barbecue ten alle tijde gesloten om zo weinig mogelijk warmte te laten ontsnappen.
  • Bestrooi je werkblad met semola of bloem. Duw de deegbollen met de hand in de gewenste vorm. Beboem je pizzaschep en leg er het deeg meteen op. Dat bespaart je zo meteen een hoop moeite.
  • Snijd de mozzarella in kleine blokjes en de rode ui in fijne ringen.
  • Bestrijk de pizzabodem met een dunne laag tomatenpassata. Strooi hierover de mozzarella en de tonijn (zonder het vocht). Werk alles af met rode ui.
  • Schuif de pizza voorzichtig op de hete pizzasteen en sluit meteen opnieuw je barbecue. Laat de pizza 5 minuten bakken. De duurtijd is afhankelijk van de dikte van je deeg.
  • Haal de pizza af de barbecue met je pizzaschep en werk af met pikante olie en oregano.

In samenwerking met Boska Food Tools

Culinaire groetjes,

Elisa & Davy

Volg Op Mijn Talloor op Instagram en ontdek als eerste de nieuwste recepten