Snelle, homemade paella

Ingrediënten (4 personen):

  • 4 chipolata’s
  • 500g inktvisringen
  • 200g risottorijst
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 200g diepvrieserwten
  • 1 ajuin
  • 2 tenen look
  • 400ml kippenbouillon
  • 1 glas witte wijn
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel komijn
  • enkele blaadjes peterselie

Bereidingswijze:

Snijd de ajuin en de look fijn. Neem een grote pan (bv. wokpan) en stoof aan in olijfolie.

Snijd de chipolata in hapklare stukken en bak aan in de pan. Voeg alle kruiden toe samen met het blik tomaten. Laat even aanbakken.

Giet de risottorijst in de pan en zet nu het vuur hoog. Blus met witte wijn en laat de alcohol uitkoken.

Voeg nu de bouillon toe samen met de fijngehakte peterselie. Leg ook de diepgevroren inktvisringen erbij.

Laat op een laag vuurtje pruttelen tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Roer af en toe om.

Voeg na 10 minuten de diepvrieserwten toe. Kruid bij naar smaak.

Tip: Op zoek naar een extraatje? Voeg dan scampi’s en/of mossels toe aan het gerecht.

Fan van de Italiaanse keuken?

We got you covered!

Op Mijn Talloor organiseert regelmatig Italiaanse kookworkshops in en rond Gent waarbij je o.a. leert om zelf pasta te maken.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩