Er zijn meer dan 140 Italiaanse pastasoorten & die variëren enorm van regio tot regio.
Men schat dat Italianen maar liefst 30 kilo pasta per persoon per jaar eten.
Het verbaast dan ook niet dat 63% van de Italianen aangaf dagelijks pasta te eten.
Maar waarom kampt de gemiddelde Italiaan dan niet met overgewicht?
het geheim ligt’m in de porties die een pak kleiner zijn dan wanneer wij hier pasta maken.
Met ongeveer 100g droge pasta per persoon komen ze meestal wel toe. Da’s in vergelijking met ons vaak een kleine portie.
Hoeveel pasta eet jij gemiddeld?
Pasta met broccolipesto & salsiccia
Koken 30 minuten min
Totaal 30 minuten min
Gang Main Course
Keuken Italian
porties 2 personen
Ingrediënten
- 1 broccoli
- 300 g pasta
- 250 g pikante worst
- 50 ml olijfolie
- 30 g Parmezaanse kaas
- 30 g pijnboompitten
- Peper
- Zout
- Basilicum
- 1 teen knoflook
- 10 g amandelschilfers
Instructies
- Kook de broccoli gaar in licht gezouten water & kook de pasta gaar in goed gezouten water.
- Mix de broccoli met de olijfolie, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, basilicumblaadjes, amandelschilfers en een teentje look. Kruid bij naar smaak met peper en zout.
- Ontdoe de worst van z'n vel, breek in stukken en bak rul in wat olijfolie.
- Meng de broccolipesto met de worst, de pasta en 1 pollepel pastawater. Laat alles nog even op een middelhoog vuur inkoken en serveer rijkelijk met Parmezaanse kaas.