Traditioneel stoofvlees met varkenswangen

Stoofvlees friet food fotografie Op Mijn Talloor

Ingrediënten (4 personen):

  • 1 kg stoofvlees
  • 2 ajuinen
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 flesjes bruin bier naar keuze
  • 1 boterham
  • 1 plakje peperkoek
  • 2 el stroop
  • 1 el mosterd
  • stoofvleeskruiden
  • boter
  • peper & zout

Bereidingswijze:

Snijd de ajuinen fijn en stoof ze aan in een ruime kookpot met boter.

Van zodra ze glazig zijn, voeg je het stoofvlees samen met de stoofvleeskruiden toe. Zorg ervoor dat het vuur hoog staat zodat je de stukken vlees volledig toe schroeit.

Giet het bier bij het vlees en voeg hier het kruidentuiltje en de stroop aan toe.

Besmeer 2 boterhammen rijkelijk met mosterd en leg deze samen met een plak peperkoek in de kookpot.

Laat 3 uren sudderen op een laag vuurtje en roer af en toe eens om zodat het vlees niet aanbakt onderaan.

Als de saus de gewenste dikte heeft, plaats je het deksel erop om zo verder te garen.

Kruid af met peper en zout en serveer met verse appelmoes, frietjes en mayonaise.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩