Tiramisu met speculoos

Recept tiramisu

Moest ik een dessert zijn, dan was ik een tiramisu met speculoos.

De perfecte mix tussen de smeuige Italiaanse mascarpone en de oer-authentieke Belgische speculoos.

Yummers!

Wist je trouwens dat tiramisu letterlijk vertaald “trek me omhoog” betekent. Met een beetje beeldspraak wordt dat “pep me op”.

Het is afgeleid uit het dialect van Veneto en dateert uit de jaren 1800.

Tiramisu met speculoos
Koken 1 uur
Totaal 1 uur
Gang Dessert
Keuken Italian
Porties 12 personen

Ingrediënten
  

  • 5 eieren
  • 150 g kristalsuiker
  • 750 g mascarpone
  • 1500 ml volle room
  • 3 pakken speculoos
  • 2 tassen koffie
  • 1 scheutje Baileys

Instructies
 

  • Klop 5 eiwitten op en zet aan de kant
  • Klop 5 eigelen op tot een ruban door de suiker beetje bij beetje toe te voegen
  • Spatel de mascarpone door de ruban
  • Klop de room op en roer door de mascarpone & ruban, hoe dikker je de room opklopt, hoe steviger de tiramisu zal zijn
  • Spatel voorzichtig het eiwit door het mengsel
  • Bedek de bodem van een grote schaal met het mengsel
  • Zet 2 tassen koffie, voeg een scheutje sterke drank toe, dop de speculoos erin en bedek er het laagje van het mengsel mee
  • Herhaal met een laagje mascarponecrème & een laagje speculoos tot de schaal volledig vol is
  • Werk af met speculooscrumble
  • Laat 2 uur opstijven in de frigo

Fan van de Italiaanse keuken?

We got you covered!

Op Mijn Talloor organiseert regelmatig Italiaanse kookworkshops in en rond Gent waarbij je o.a. leert om zelf pasta te maken.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩