Tomatenroomsaus bomvol smaakmakers

Spaghetti met tomatenroomsaus vol champignons, puntpaprika en ham
Tomatenroomsaus boordevol smaakmakers
Koken 25 minuten
Totaal 25 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 puntpaprika’s in reepjes gesneden
  • 250 g champignons in plakjes gesneden
  • 1/2 gele ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 chilipeper fijngesneden
  • 400 g tomatenblokjes
  • 250 ml volle room
  • 300 g spaghetti
  • 4 sneden gekookte ham in reepjes gesneden
  • Basilicum
  • Parmezaanse kaas

Basics

  • Zout
  • Suiker
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Doe een goeie scheut olijfolie in en pan. Stoof daarin de puntpaprika’s en de ui lang genoeg tot ze bijna zacht zijn. Voeg de champignons tussentijds toe samen met de chilipepers. Voeg ook op het einde ook nog de reepjes ham toe.
  • Maak in een ander pannetje de tomatensaus. Stoof de look aan in nog een scheut olijfolie. Voeg daarbij de tomaten & de basilicum. Laat het geheel een 15-tal minuten pruttelen.
  • Meng de tomatensaus onder de rest van de groenten. Voeg ook de room toe en laat nog 5 minuten pruttelen tot een mooi geheel.
  • Kook de spaghetti gaar in goed gezouten water. Haal de pan van het vuur en meng de gekookte spaghetti door de saus. Voeg wat geraspte Parmezaanse kaas toe en schudt op tot een mooi geheel.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩