Teder Tomatentaartje

Tomatentaartje Food Fotografie Op Mijn Talloor

Ingrediënten (2 personen):

  • 1 rol bladerdeeg
  • 150g ricotta
  • 200g kerstomaten
  • 50g Parmaham (fijngesneden)
  • 30g Parmezaanse kaas
  • 1 el oregano
  • Peper & zout
  • olijfolie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C. Neem 2 vuurvaste ovenschaaltjes en leg hierin een bakpapiertje. Snijd grote cirkels uit het bladerdeeg en bedek de ovenschaaltjes ermee tot net boven de rand. Prik er gaatjes in met een vork.

Neem een kom en meng hierin de ricotta en de fijngesneden Parmaham samen met wat peper en zout. Meng in een tweede kom gehalveerde kerstomaatjes samen met wat olijfolie, oregano, peper en zout.

Bedek de bodem met Parmezaanse kaas. Leg hierop de ricottamengeling en werk af met de tomaatjes. Plaats in de oven voor 40 minuten.

Culinaire groetjes,

Elisa & Davy

Volg Op Mijn Talloor op Instagram en ontdek als eerste de nieuwste recepten