Teder Tomatentaartje

Tomatentaartje Food Fotografie Op Mijn Talloor

Ingrediënten (2 personen):

  • 1 rol bladerdeeg
  • 150g ricotta
  • 200g kerstomaten
  • 50g Parmaham (fijngesneden)
  • 30g Parmezaanse kaas
  • 1 el oregano
  • Peper & zout
  • olijfolie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C. Neem 2 vuurvaste ovenschaaltjes en leg hierin een bakpapiertje. Snijd grote cirkels uit het bladerdeeg en bedek de ovenschaaltjes ermee tot net boven de rand. Prik er gaatjes in met een vork.

Neem een kom en meng hierin de ricotta en de fijngesneden Parmaham samen met wat peper en zout. Meng in een tweede kom gehalveerde kerstomaatjes samen met wat olijfolie, oregano, peper en zout.

Bedek de bodem met Parmezaanse kaas. Leg hierop de ricottamengeling en werk af met de tomaatjes. Plaats in de oven voor 40 minuten.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Fan van de Italiaanse keuken?

We got you covered!

Op Mijn Talloor organiseert regelmatig Italiaanse kookworkshops in en rond Gent waarbij je o.a. leert om zelf pasta te maken.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩