Ge trekt de frigo open, vindt nog wat restjes en denkt: ‘hier kunnen we wel wat mee!’ Halfuurtje flansen in de keuken, een beetje bijsturen hier en daar en 🪄 tadaaa 🪄 een nieuw receptje uit onze mouw geschud!
Deze zoetzure spaghetti met 2 soorten groenten kan je evengoed mixen om ze te verstoppen voor de kindjes. Maar wij zijn wel fan van die texturen. 😊 Hoe heb jij je saus het liefst? Wel of niet gemixt?
Zoetzure Spaghetti met 2 Soorten Groenten
Voorbereiding 10 minuten min
Koken 20 minuten min
Totaal 30 minuten min
Gang Main Course
Keuken Italiaans, Italian
porties 4 personen
Ingrediënten
- 2 puntpaprika’s
- 500 g kerstomaten
- 250 g ricotta
- 200 g zure room
- 500 g spaghetti
- 20 tal verse basilicumblaadjes
- 150 g halfgedroogde tomaatjes
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 3 teentjes knoflook
- 1 zoete ajuin
- 1 tl chiliflakes
Basics
- peper
- zout
- suiker
- olijfolie
Instructies
- Snijd de ui in halve maantjes en pers de knoflook. Stoof de smaakmakers en chiliflakes aan in een flinke scheut olijfolie.
- Snijd de paprika in reepjes, halveer de kerstomaten & verscheur de basilicum. Voeg toe bij de smaakmakers samen met de halfgedroogde tomaatjes. Laat een 10-tal minuten aanstoven op een middelhoog vuur tot alles zacht wordt.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
- Kook de spaghetti gaar in goed gezouten water.
- Voeg ondertussen de ricotta & de zure room toe aan de saus en roer goed door. Kruid bij met peper, zout & 1 tl suiker.
- Schep de spaghetti rechtstreeks van het water in de pan met saus. Roer alles goed door en serveer met een extra portie Parmezaanse kaas.