Zoetzure Spaghetti met 2 Soorten Groenten
Voorbereiding 10 minuten min
Koken 20 minuten min
Totaal 30 minuten min
Gang Main Course
Keuken Italiaans, Italian
- 2 puntpaprika's
- 500 g kerstomaten
- 250 g ricotta
- 200 g zure room
- 500 g spaghetti
- 20 tal verse basilicumblaadjes
- 150 g halfgedroogde tomaatjes
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 3 teentjes knoflook
- 1 zoete ajuin
- 1 tl chiliflakes
Snijd de ui in halve maantjes en pers de knoflook. Stoof de smaakmakers en chiliflakes aan in een flinke scheut olijfolie.
Snijd de paprika in reepjes, halveer de kerstomaten & verscheur de basilicum. Voeg toe bij de smaakmakers samen met de halfgedroogde tomaatjes. Laat een 10-tal minuten aanstoven op een middelhoog vuur tot alles zacht wordt.
Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
Kook de spaghetti gaar in goed gezouten water.
Voeg ondertussen de ricotta & de zure room toe aan de saus en roer goed door. Kruid bij met peper, zout & 1 tl suiker.
Schep de spaghetti rechtstreeks van het water in de pan met saus. Roer alles goed door en serveer met een extra portie Parmezaanse kaas.