Zoetzure Spaghetti met 2 Soorten Groenten
Voorbereiding 10 minuten min
Koken 20 minuten min
Totaal 30 minuten min
	
    	
		Gang Main Course
Keuken Italiaans, Italian
 
    
 
- 2 puntpaprika's
- 500 g kerstomaten
- 250 g ricotta
- 200 g zure room
- 500 g spaghetti
- 20 tal verse basilicumblaadjes
- 150 g halfgedroogde tomaatjes
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 3 teentjes knoflook
- 1 zoete ajuin
- 1 tl chiliflakes
- Snijd de ui in halve maantjes en pers de knoflook. Stoof de smaakmakers en chiliflakes aan in een flinke scheut olijfolie. 
- Snijd de paprika in reepjes, halveer de kerstomaten & verscheur de basilicum. Voeg toe bij de smaakmakers samen met de halfgedroogde tomaatjes. Laat een 10-tal minuten aanstoven op een middelhoog vuur tot alles zacht wordt. 
- Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. 
- Kook de spaghetti gaar in goed gezouten water. 
- Voeg ondertussen de ricotta & de zure room toe aan de saus en roer goed door. Kruid bij met peper, zout & 1 tl suiker. 
- Schep de spaghetti rechtstreeks van het water in de pan met saus. Roer alles goed door en serveer met een extra portie Parmezaanse kaas.