Ga terug
–+ servings
Zoetzure Spaghetti met 2 Soorten Groenten
Voorbereiding 10 minuten
Koken 20 minuten
Totaal 30 minuten
Gang Main Course
Keuken Italiaans, Italian
porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 puntpaprika's
  • 500 g kerstomaten
  • 250 g ricotta
  • 200 g zure room
  • 500 g spaghetti
  • 20 tal verse basilicumblaadjes
  • 150 g halfgedroogde tomaatjes
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 zoete ajuin
  • 1 tl chiliflakes

Basics

  • peper
  • zout
  • suiker
  • olijfolie

Instructies
 

  • Snijd de ui in halve maantjes en pers de knoflook. Stoof de smaakmakers en chiliflakes aan in een flinke scheut olijfolie.
  • Snijd de paprika in reepjes, halveer de kerstomaten & verscheur de basilicum. Voeg toe bij de smaakmakers samen met de halfgedroogde tomaatjes. Laat een 10-tal minuten aanstoven op een middelhoog vuur tot alles zacht wordt.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
  • Kook de spaghetti gaar in goed gezouten water.
  • Voeg ondertussen de ricotta & de zure room toe aan de saus en roer goed door. Kruid bij met peper, zout & 1 tl suiker.
  • Schep de spaghetti rechtstreeks van het water in de pan met saus. Roer alles goed door en serveer met een extra portie Parmezaanse kaas.