Spicy mossels met gnocchi
Koken 45 minuten min
Totaal 45 minuten min
Gang Main Course
Keuken Italian
porties 2 personen
Ingrediënten
- 1 kg mossels
- 6 tenen knoflook fijngesneden of geplet
- 500 g aardappelgnocchi
- 500 g kerstomaten
- 1 glas witte wijn
- Platte peterselie
- Chiliflakes
Basics
- Peper
- Zout
- Olijfolie
Instructies
- Spoel de mosselen grondig enkele keren in koud water. Snijd daarna de kerstomaten in tweeën.
- Verhit wat olijfolie in een ruime pan en stoof hierin kort de helft van de gesneden look. Voeg de kerstomaten toe, dek de pan af en laat deze ongeveer 15 minuten sudderen, terwijl je af en toe roert.
- Verhit in een andere grote kookpot wat olijfolie. Stoof hierin de chilivlokken kort aan en voeg vervolgens de rest van de look toe, laat deze even meebakken.
- Voeg de mosselen toe en stoof ze enkele minuten mee. Blus het geheel af met witte wijn en laat het even inkoken. Dek de pot af en wacht tot alle mosselen open zijn.
- Giet het mosselvocht af en vang het op. Voeg dit vocht toe aan de pan met kerstomaten en laat het zonder deksel inkoken. Haal ondertussen de mosselen uit hun schelpen en zet ze apart.
- Zodra de saus voldoende is ingedikt, voeg je de gnocchi toe en laat deze koken volgens de instructies op de verpakking. Voeg, als de gnocchi gaar is, de mosselen en wat fijngehakte peterselie toe. Roer alles goed door elkaar en het gerecht is klaar om te serveren.