Mini kerstboom-quiches

Italiaanse mini quiches

Kerstdiners mogen cliché zijn. Daarom: een kerstboom als hapje! 😂🎄

Italiaanse mini quiche
Koken 30 minuten
Totaal 30 minuten
Gang Appetizer, Snack
Keuken Italian
Porties 10 kerstboompjes

Ingrediënten
  

  • 1 rol kruimeldeeg
  • 2 to maten
  • 250 ml room
  • geraspte mozzarella of mozzarella cucina
  • 3 eieren
  • 1 romanesco
  • peper
  • zout
  • oregano

Instructies
 

  • Bedek een bakvorm met bakpapier en daarna het kruimeeldeeg
  • Beleg de bodem met in blokjes gesneden tomaten, mozzarella & basilicumblaadjes
  • Klop de eieren los samen met de room. Kruid bij met peper, zout & oregano.
  • Overgiet het kruimeldeeg met de eiermengeling en verdeel het eiermengsel zodat alles bedekt is.
  • Bak in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 30 minuten. Kook ondertussen de romanescoroosjes gaar.
  • Haal de quiche uit de oven, laat een halfuurtje afkoelen en steek daarna uit met ronde vormpjes. Plaats op elk stukje quiche een gekookte roosje romanesco om een kerstboom te verkrijgen.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩