De meest epische pasta al forno

pasta al forno
Pasta al forno
Koken 1 uur
Totaal 1 uur
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1000 g pasta
  • 500 g gehakt
  • 5 sneetjes mortadella
  • 5 sneetjes gekookte ham
  • 6 eieren
  • 400 g mozzarella cucina
  • peterselie
  • parmezaanse kaas

Tomatensaus

  • 1500 ml tomatenpassata
  • 2 tenen knoflook
  • 2 gele uien

Bechamel

  • 100 g bloem
  • 100 g boter
  • 1000 ml melk

Basics

  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • suiker
  • paneermeel

Instructies
 

Tomatensaus

  • Snijd de ui en de look fijn. Stoof aan in olijfolie.
  • Overgiet met de tomatenpassata. Dek af en laat op een laag vuurtje sudderen voor minstens 15 minuten. Kruid achteraf bij met peper, zout & suiker.

Gehaktballen

  • Meng het gehakt met 100g Parmezaanse kaas, 2 eieren, peterselie en paneermeel. Voelt het gehakt nog te nat aan? Doe er dan wat meer paneermeel bij. Rol ze in kleine balletjes.
  • Doe de gehaktballen rechtstreeks in de tomatensaus. Dek af en laat nog 10 minuten pruttelen. Het is niet erg als de balletjes nog niet helemaal gaar zijn. Ze gaan straks ook nog mee de oven in!

Bechamel

  • Smelt de boter op een laag vuurtje. Doe er de bloem bij en roer door elkaar met een garde. Voeg van zodra je koekjes ruikt een deel van de melk door en blijf roeren. Als alles goed is gemengd, voeg dan nog wat van de melk toe en herhaal tot alle melk is toegevoegd. Laat even inkoken en blijf ondertussen roeren.
  • Kruid bij met peper, zout & nootmuskaat.

Afwerken

  • Kook de pasta gaar in goed gezouten water. Doe het 2 minuten minder dan op de verpakking staat. De pasta gaat nog mee in de oven.
  • Meng een kwart van de bechamel bij de tomatensaus. Voeg er ook de pasta bij toe. Roer goed door.
  • Snijd de mortadella en de ham in reepjes en de mozzarella in blokjes.
  • Kook 4 eieren hard. Pel ze en prak met een vork.
  • Bedek de bodem van een ovenschaal met bechamelsaus. Doe daarover de helft van de pasta.
  • Leg daarop een laag met ham, mortadella, Parmezaanse kaas, mozzarella & geprakte eitjes.
  • Herhaal met een laag pasta en een laag ham, mortadella, Parmezaanse kaas, mozzarella & geprakte eitjes.
  • Werk achtereenvolgens af met de resterende pasta, de resterende bechamelsaus en nog een goeie portie mozzarella & Parmezaanse kaas.
  • Bak af in een voorverwarmde oven op 200 °C voor 30 minuten

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩