Lamsfilet met krieltjes & geroosterde tomaten

Lam met krieltjes & roasted tomaten header

Een lekker stukje lamsvlees. We durven al te vaak vergeten hoe lekker dat is.

Een heel typische smaak maar daar zijn wij wel fan van. Hoe zit het met jouw liefde voor een stukje lam? 😍

Dat lammetje heeft ook niet zo veel nodig: krieltjes & kerstomaten. Goed kruiden en allemaal in de oven.

Uiteindelijk tover je dit gerechtje op tafel in minder dan 20 minuten als je de tijd in de oven niet meerekent. Gemakkelijk & snel dus. 😁

Lamsfilet met krieltjes & geroosterde kerstomaten
Voorbereiding 5 minuten
Koken 10 minuten
In de oven 45 minuten
Totaal 1 uur
Gang Main Course
Keuken Italian
porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 400 g krielaardappelen
  • 300 g lamsfilet
  • 400 g kerstomaten
  • Parmezaanse kaas

Kruiden

  • Peper
  • Zout
  • Paprikapoeder
  • Oregano
  • Rozemarijn

Basics

  • Olijfolie
  • Balsamicoazijn

Instructies
 

  • Snijd de krielaardappelen in hapklare brokjes. Besprenkel met wat olijfolie en kruid daarna zeer royaal met peper, zout, oregano, rozemarijn & paprikapoeder. Verspreid over een ovenschaal en bak voor 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200° C.
  • Besprenkel de kerstomaten met olijfolie, balsamicoazijn, peper, zout & oregano. Leg in een ovenschaal en rooster ze samen met de krielen een 30-tal minuten op 200° C.
  • Terwijl de aardappelen en tomaten in de oven zitten, kan je aan het lam beginnen. Kruid de lamsfilet royaal met peper & zout. Bak tot de gewenste bakwijze (wij verkiezen saignant). Wikkel in zilverpapier en laat 10 minuten rusten.
  • Haal alles uit de oven en serveer met Parmezaanse kaas. Als extra garnituur kan je gerust nog wat rucola toevoegen. Eventueel met wat olijfolie, peper, zout & Parmezaanse kaas.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩