Lasagna pistacchio e mortadella

Lasagne met pistache en mortadella
Voorbereiding 30 min
Koken 1 uur
Totaal 1 uur 30 min
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 16 lasagnevellen
  • 1500 ml volle melk
  • 75 g bloem
  • 75 g boter
  • 16 sneetjes mortadella
  • 200 g gemalen mozzarella
  • 150 g gemalen provolone
  • 100 g pistachenoten
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 10 blaadjes basilicum
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat

Instructies
 

  • Smelt de boter in een pan. Van zodra de boter gesmolten is, voeg je de bloem toe. Roer los met een garde tot je de geur van verse koekjes ruikt. Voeg daarna beetje bij beetje de melk toe en blijf goed omroeren. Breng tot net aan het kookpunt, haal van het vuur en kruid af naar smaak met peper, zout & nootmuskaat.
  • Mix de pistachenoten fijn samen met de helft van de Parmezaanse kaas, een goeie scheutje olijfolie, de basilicumblaadjes en wat zwarte peper. Meng de pistachepesto door de bechamelsaus.
  • Neem een ovenschaal en leg een laagje bechamel op de bodem. Leg daarboven 4 lasagnevellen, nog een laagje bechamel, een royale laag mortadella, gemalen mozzarella en provolone. Herhaal tot je 4 lagen hebt gemaakt.
  • Werk bovenaan af met nog een laag bechamelsaus en de rest van de Parmezaanse kaas.
  • Bak het geheel een half uur af in een voorverwarmde oven op 180 graden. Indien gewenst kan je de bovenkant afwerken met wat fijngehakte pistachenoten.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Fan van de Italiaanse keuken?

We got you covered!

Op Mijn Talloor organiseert regelmatig Italiaanse kookworkshops in en rond Gent waarbij je o.a. leert om zelf pasta te maken.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩