Lasagne met boschampignons & gehakt

lasagne boschampignons salsiccia
Lasagne met boschampignons & gehakt
Voorbereiding 20 minuten
Koken 40 minuten
Totaal 1 uur
Gang Main Course
Keuken Italian
porties 4 personen

Ingrediënten
  

Bechamel

  • 1 liter melk
  • 100 g boter
  • 100 g bloem

Lasagna

  • 15 lasagnevellen
  • 500 g gemengd gehakt
  • 500 g champignons
  • 300 g boschampignons
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 150 g brie
  • 150 g gratinkaas
  • Parmezaanse kaas
  • Truffelolie

Basics

  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
  • Nootmuskaat

Instructies
 

  • Bak het gehakt rul samen met fijngesneden ui en look in wat olijfolie. Snijd alle champignons en stukjes en voeg ook toe. Laat alles even afgedekt garen. Voeg op het einde nog wat fijngehakte peterselie toe & indien gewenst truffelolie toe.
  • Maak een bechamelsaus door de boter te smelten & daar de bloem bij toe te voegen. Van zodra je de geur van koekjes ruikt, voeg je beetje bij beetje de melk toe terwijl je blijft roeren. Kruid bij met peper, zout & nootmuskaat.
  • Meng het gehakt met de bechamel en roer goed door.
  • Doe wat saus op de bodem van een ovenschaal en assembleer dan in laagjes van eerst lasagnevellen, daarna saus & daarna brie of camembert, gratinkaas & Parmezaanse kaas. Herhaal tot je ovenschotel vol is of de saus op is.
  • Bak 30 tot 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200° C.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩