Wie is er hier nog zo zot van mossels? 🤘
Al van kleins af aan bekoren deze zee-wezens mij. Dat staat in schril contrast met Davy…
Tot een jaar geleden vond hij mossels maar niets. Te flubberig. Het smaakt te veel naar de zee. Het ziet er niet uit.
Excuses bij de vleet. 😂
Maar stap voor stap transformeerde ik hem! Af en toe een mosseltje proeven op restaurant… daarna eens mossels bestellen als voorgerecht. En plots, tot m’n grote verbazing, bestelde hij tijdens een dagje aan zee met vrienden een grote pot mossels met look. 🤩
De geur die de komende uren uit zijn mond kwam, nam ik er dan wel bij. Maar sindsdien eten we regelmatig mossels. En beter nog, hij vraag er zelfs regelmatig naar om ze klaar te maken!
Het liefst van al eet hij ze nog steeds “in de look”. Mijn voorkeur gaat uit naar deze versie.
Ingrediënten
- 500 g spaghetti
- 2 kg mosselen
- 4 teentjes look
- 2 chilipepers
- peterselie
- olijfolie
- peper
- zout
Instructies
- Spoel de mosselen een aantal keer grondig met water. Laat ze dan 20 minuten weken in gezouten water. Nadien grondig afspoelen.
- Snijd de look en de chilipeper fijn. Stoof de helft van de look en de chilipeper in een grote kookpot aan in olijfolie. Van zodra de mosselen opengaan, haal je de kookpot van het vuur. Zeef het kookvocht en hou dit apart.
- Haal de mosselen uit de schelp en leg deze in het gezeefde kookvocht. Hou enkele mosselen in de schelp opzij om het bord af te werken.
- Neem een tweede kookpot en kook de spaghetti al dente in gezouten water.
- Gebruik de kookpot van de mosselen opnieuw en stoof hierin de tweede helft van de look en chilipeper aan in olijfolie.
- Van zodra de spaghetti al dente is, doe je deze bij de aangestoofde look en chilipeper. Blus dit met één pollepel kookvocht en voeg hierbij de mosselen.
- Laat enkele minuten verder sudderen zodat een deel van het vocht uitkookt.
- Werk af met peterselie, peper en zout.