Smeuïge burrata pasta

Burrata pasta Op Mijn Talloor Food Fotografie Kookworkshops

Pinterest to the rescue!

Soms is de inspiratie al eens wat verder zoek. Dan vinden we altijd wel een oplossing op social media. Jullie posten met de regelmaat van de klok heerlijke gerechten.

En in alle eerlijkheid… we moeten eigenlijk af en toe wat meer gerechten maken die we hier op onze eigen Instagram tegenkomen. Ik ben meer dan benieuwd wat jouw favoriete eigen gerechtje is? 😊

Inspiratie voor Italiaanse kost vind ik vaak op Pinterest of TikTok.

Ze geven me de aanzet om iets creatiefs te bedenken en verder te werken op hun recept. Klakkeloos kopiëren daar heb ik het niet zo voor.

Elk gerecht die ik post, moet mijn touch hebben. Soms zijn die aanpassingen klein, soms gooi ik voor’k het goed en wel besef het volledige recept over.

En soms is zo’n gerecht een schot in de roos. Zoals deze pasta met een verrassende combinatie van citroen, burrata en pesto. 😍

Maar meer dan eens is het ook minder lekker. Balen want dan kunnen we het niet op onze account gebruiken. Maar bon, dat hoort er ook bij zeker 🤭

Smeuïge burrata pasta
Koken 20 minuten
Totaal 20 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g pasta
  • 100 g pesto
  • 250 g ricotta
  • 1 burrata
  • 1 citroen
  • 1 broccoli
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Breng een ruime pot met gezouten water aan de kook. Kook hierin de broccoli gaar en schep deze uit het water. Kruid met peper en zout en mix deze samen met de ricotta en de pesto tot een smeuïge saus. Indien de saus te dik is, kan je deze verdunnen met wat pastawater.
  • Kook in hetzelfde water de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en roer er de saus onder. Schep de pasta in een mooie schaal en werk af met losgeklopte burrata, citroenzeste, olijfolie, peper en verse basilicum.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩