Scampi met pistache & mascarpone

Fussili met pistache, mascarpone & scampi

Zin in een snelle maar verfijnde pasta? Deze scampi met romige pistache-mascarponesaus zijn klaar in minder dan 30 minuten, ideaal voor een doordeweekse date night of een gezellige avond met een glaasje wijn.

Scampi met pistache en mascarpone
Voorbereiding 10 minuten
Koken 15 minuten
Totaal 25 minuten
Gang Hoofdgerecht, Main Course
Keuken Italiaans, Italian
porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 16 scampi’s gepeld en ontdarmd
  • 3 tenen knoflook geplet
  • 1 glas witte wijn droge witte wijn
  • 2 handjes pistachenoten ongezouten, gepeld
  • 3 el mascarpone
  • 250 g pasta naar keuze bv. linguine of tagliatelle
  • 1 bussel peterselie fijngehakt

basics

  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Plet de knoflook en kruid de scampi’s aan beide zijden met peper en zout.
  • Verhit een scheut olijfolie in een pan. Stoof de knoflook kort aan en voeg daarna de scampi’s toe. Bak kort aan langs beide zijden; ze moeten nog niet volledig gaar zijn.
  • Blend de pistachenoten tot poeder. Voeg de mascarpone toe en mix tot een gladde pasta.
  • Kook de pasta gaar in licht gezouten water. Hak intussen de peterselie fijn.
  • Voeg het pistachemengsel toe aan de pan met scampi’s. Laat zachtjes smelten en voeg vervolgens de gehakte peterselie en 2 pollepels pastawater toe.
  • Voeg de gekookte pasta rechtstreeks toe aan de pan en meng alles goed door elkaar.
  • Serveer onmiddellijk, afgewerkt met grofgehakte pistachenoten en extra peterselie.

Notities

💡 TIP: Deze saus werkt ook uitstekend met kip of als vegetarische variant zonder scampi. Gebruik dan wat extra mascarpone en voeg een snuifje citroenzeste toe voor frisheid.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩