Plet de knoflook en kruid de scampi's aan beide zijden met peper en zout.
Verhit een scheut olijfolie in een pan. Stoof de knoflook kort aan en voeg daarna de scampi's toe. Bak kort aan langs beide zijden; ze moeten nog niet volledig gaar zijn.
Blend de pistachenoten tot poeder. Voeg de mascarpone toe en mix tot een gladde pasta.
Kook de pasta gaar in licht gezouten water. Hak intussen de peterselie fijn.
Voeg het pistachemengsel toe aan de pan met scampi's. Laat zachtjes smelten en voeg vervolgens de gehakte peterselie en 2 pollepels pastawater toe.
Voeg de gekookte pasta rechtstreeks toe aan de pan en meng alles goed door elkaar.
Serveer onmiddellijk, afgewerkt met grofgehakte pistachenoten en extra peterselie.
💡 TIP: Deze saus werkt ook uitstekend met kip of als vegetarische variant zonder scampi. Gebruik dan wat extra mascarpone en voeg een snuifje citroenzeste toe voor frisheid.