Ga terug
+ servings
Scampi met pistache en mascarpone
Voorbereiding 10 minuten
Koken 15 minuten
Totaal 25 minuten
Gang Hoofdgerecht, Main Course
Keuken Italiaans, Italian
porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 16 scampi's gepeld en ontdarmd
  • 3 tenen knoflook geplet
  • 1 glas witte wijn droge witte wijn
  • 2 handjes pistachenoten ongezouten, gepeld
  • 3 el mascarpone
  • 250 g pasta naar keuze bv. linguine of tagliatelle
  • 1 bussel peterselie fijngehakt

basics

  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Plet de knoflook en kruid de scampi's aan beide zijden met peper en zout.
  • Verhit een scheut olijfolie in een pan. Stoof de knoflook kort aan en voeg daarna de scampi's toe. Bak kort aan langs beide zijden; ze moeten nog niet volledig gaar zijn.
  • Blend de pistachenoten tot poeder. Voeg de mascarpone toe en mix tot een gladde pasta.
  • Kook de pasta gaar in licht gezouten water. Hak intussen de peterselie fijn.
  • Voeg het pistachemengsel toe aan de pan met scampi's. Laat zachtjes smelten en voeg vervolgens de gehakte peterselie en 2 pollepels pastawater toe.
  • Voeg de gekookte pasta rechtstreeks toe aan de pan en meng alles goed door elkaar.
  • Serveer onmiddellijk, afgewerkt met grofgehakte pistachenoten en extra peterselie.

Notities

💡 TIP: Deze saus werkt ook uitstekend met kip of als vegetarische variant zonder scampi. Gebruik dan wat extra mascarpone en voeg een snuifje citroenzeste toe voor frisheid.