Ragu van hert met pappardelle

pappardelle met ragu van hert

Stoofpotje van hertenvlees 😍😍 Misschien wel onze favoriet van de hele kerstkalender.

Pappardelle met ragu van hert
Koken 6 uur
Totaal 6 uur
Gang Main Course
Keuken Italian
porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 750 g hindestoofvlees of hertenstoofvlees
  • 375 ml rode wijn
  • 1 wortel
  • 4 stengels selder
  • 1 ui
  • 250 ml wildfond of vleesbouillon
  • 500 ml tomatenpassata
  • 70 g tomatenconcentraat
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 plakjes peperkoek optioneel
  • 500 g pappardelle
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Verhit een ruime kookpot met wat olijfolie. Snijd het hert in stukken, kruid met peper en zout en bak aan. Snijd ondertussen de wortel, de selder en de ajuin fijn.
  • Haal het vlees uit de kookpot. Doe wat extra olijfolie in de pot en stoof daarin de groenten.
  • Voeg het tomatenconcentraat toe en laat even meebakken. Voeg daarna ook het vlees opnieuw toe.
  • Overgiet het geheel met een halve fles wijn, de passata en de wildfond. Voeg ook het kruidentuiltje en de peperkoek toe en laat 2 tot 6 uur pruttelen met een deksel op een laag vuurtje.
  • Laat de saus indien gewenst nog even inkoken zonder deksel.
  • Kook de pasta gaar in goed gezouten water. Schep rechtstreeks bij de saus, verhoog het vuur en roer goed door voor een tweetal minuten.
  • Serveer met Parmezaanse kaas

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩