Stoofpotje van hertenvlees ππ Misschien wel onze favoriet van de hele kerstkalender.
Pappardelle met ragu van hert
Koken 6 uur uur
Totaal 6 uur uur
Gang Main Course
Keuken Italian
porties 4 personen
IngrediΓ«nten
- 750 g hindestoofvlees of hertenstoofvlees
- 375 ml rode wijn
- 1 wortel
- 4 stengels selder
- 1 ui
- 250 ml wildfond of vleesbouillon
- 500 ml tomatenpassata
- 70 g tomatenconcentraat
- 1 kruidentuiltje
- 2 plakjes peperkoek optioneel
- 500 g pappardelle
- peper
- zout
- olijfolie
- Parmezaanse kaas
Instructies
- Verhit een ruime kookpot met wat olijfolie. Snijd het hert in stukken, kruid met peper en zout en bak aan. Snijd ondertussen de wortel, de selder en de ajuin fijn.
- Haal het vlees uit de kookpot. Doe wat extra olijfolie in de pot en stoof daarin de groenten.
- Voeg het tomatenconcentraat toe en laat even meebakken. Voeg daarna ook het vlees opnieuw toe.
- Overgiet het geheel met een halve fles wijn, de passata en de wildfond. Voeg ook het kruidentuiltje en de peperkoek toe en laat 2 tot 6 uur pruttelen met een deksel op een laag vuurtje.
- Laat de saus indien gewenst nog even inkoken zonder deksel.
- Kook de pasta gaar in goed gezouten water. Schep rechtstreeks bij de saus, verhoog het vuur en roer goed door voor een tweetal minuten.
- Serveer met Parmezaanse kaas