U eigen pralines maken, da’s echt niet zo moeilijk. Voor extra sfeer tijdens het kerstdiner voeg je ook een klein beetje drank toe. 😏
Pralines van negroni
Koken 2 uur uur 30 minuten min
Totaal 2 uur uur 30 minuten min
Gang Dessert, Snack
Keuken Italian
porties 10 pralines
Ingrediënten
- 15 ml Campari
- 15 ml Martini
- 30 ml room
- 1 sinaasappel
- 200 g melkchocolade
- 200 g zwarte chocolade
Instructies
- Smelt de melkchocolade au bain marie. Meng met de room, campari & martini. Voeg wat appelsienzeste & appelsiensap toe. Pers ook een stukje van de schil uit om zoveel mogelijk olieën los te aten.
- Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
- Rol balletjes van de chocolade, leg op en bakpapier en laat opnieuw 1 uur opstijven.
- Smelt de zwarte chocolade au bain marie en dop daarin de chocoladeballetjes. Werk af met kaneel, een klein snuifje zout & een sinaasappelschilletje.